Inspektor Ochrony Danych

Klauzula informacyjna o celu i sposobach przetwarzania danych osobowych w Miejskiej i Powiatowej Bibliotece Publicznej w Biłgoraju

Szanowni Państwo, 

Z dniem 25 maja 2018 r. weszło w życie unijne rozporządzenie dotyczące ochrony danych osobowych - Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO").
W związku z powyższym informujemy o zasadach przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych.

 

Klauzula informacyjna.

Administratorem Państwa danych jest Miejska i Powiatowa Biblioteka Publiczna w Biłgoraju, ul. T. Kościuszki 13, 23-400 Biłgoraj.
Podane przez  Państwa dane osobowe, będą przetwarzane  w następujących celach: zapewnienie możliwości korzystania z zasobów biblioteki, badania  statystyczne .
Dostęp do danych będą mieli tylko upoważnieni  pracownicy biblioteki w ramach wykonywania swoich obowiązków służbowych. Dane nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim, chyba że obowiązek udostępniania będzie wynikał z prawa ciążącego na administratorze.
Dane udostępnione przez Czytelnika nie będą podlegały profilowaniu. Biblioteka nie przekaże danych Czytelnika poza obszar Unii Europejskiej.
 
     Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania. Posiadają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. W celu cofnięcia zgody mogą się Państwo skontaktować się z lub wysyłając maila na adres: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (poprzednio GIODO).

 

Godziny otwarcia:

Poniedziałek 07.30 - 15.30
Wtorek 07.30 - 18.00
Środa 07.30 - 18.00
Czwartek 07.30 - 18.00
Piątek 07.30 - 18.00
Sobota 08.00 - 14.00

Adaptacja i doposażenie pomieszczeń Filii Bibliotecznej Nr 1 dla Dzieci
i Młodzieży w Biłgoraju

 


KATALOG ON-LINE

BIP

Czytam sobie w bibliotece

KULTURA DOSTĘPNA

INTERNET BEZPRZEWODOWY

 Biblioteka posiada

dostęp do internetu

bezprzewodowego 

LARIX

MKiDN